Met 3D-microprinten worden onderdelen gemaakt met functies op micrometerschaal. Het is ook bekend als microfabricage of additieve microfabricage (Micro AM). 3D laten printen is een opkomende technologie en wordt nu pas een alternatief voor traditionele productieprocessen.

elektronica

Additieve fabricage van microonderdelen wordt gebruikt om hoogwaardige elektronische apparaten te maken. Het maakt het mogelijk om de grootte te minimaliseren, het gewicht te optimaliseren en nauwkeurige en innovatieve geometrieën te bereiken.

Factory 2.0 wordt gebruikt bij de productie van micro-antennes. De technologie wordt ook gebruikt om slimme koffers, mallen, armaturen en een breed scala aan productietools op microformaat te maken.

Optiek

Microfabricagetechnologieën die gladde oppervlakteafwerkingen creëren, zoals Fabrica 2.0, zijn geschikt voor de productie van micro-optica. Het zijn optische systemen die tussen één micron en één millimeter meten.

3D-microprinting is gebruikt voor de productie van microlenshouders, complexe lensmontage-assemblages, mallen, armaturen en productietools. Klanten kunnen nu genieten van high-definition, precisie en vrije-vorm oppervlakken die onmogelijk zouden zijn met conventionele productietechnologieën.

Medisch

De medische sector en de gezondheidszorg kunnen profiteren van het gebruik van microfabricagesystemen, zowel in klinische als onderzoeksomgevingen.

Medische apparaten worden steeds kleiner en complexer om te assembleren. 3D-microprinting speelt een belangrijke rol bij het oplossen van deze uitdagingen en het stimuleren van innovatie. Onze technologie is geschikt voor de productie van zeer nauwkeurige medische microdevices.

Lucht- en ruimtevaart en defensie

3D-microprinttechnologie wordt steeds gebruikelijker in de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie voor verschillende toepassingen. Het is gebruikt in druksensoren, in luchtstroomapparaten, in temperatuur- en vochtigheidssensoren, en in versnellingsmeters en geavanceerde microapparaten.

Automobiel

Micro-onderdelen gemaakt door middel van additive manufacturing worden steeds vaker toegepast in de auto-industrie. Moderne auto’s kunnen tot 200 sensoren hebben. Micro AM is gebruikt in verschillende cockpitelementen en in vele soorten sensoren.

Consumentenproducten

Additive manufacturing in de sector consumentenproducten biedt kostenbesparingen. Het maakt ook tijdgevoelige productie van geometrisch complexe onderdelen mogelijk.

Fabrica 2.0 is zeer geschikt voor de productie van microsensoren in draagbare apparaten. Het kan ook worden gebruikt voor IoT-sensoren. Miniaturisatie en maatwerk van kleine componenten maken de toekomst van de ontwikkeling van consumentenproducten mogelijk.