Als mensen extra geld hebben om te investeren, kunnen ze dat doen door aandelenopties te kopen. Hopelijk kan dit artikel u de basis leren van hoe aandelenopties werken.

Ten eerste, wat zijn aandelenopties?

Het is een overeenkomst tussen twee partijen. Dit contract geeft de koper het recht om aandelen te kopen of te verkopen tegen een bepaalde prijs. De koper kan dit recht uitoefenen tot een overeengekomen vervaldatum.

Wat de koper het recht geeft om een ??aandeel te kopen, staat bekend als een “call”. De optie die de koper het recht geeft om een ??aandeel te verkopen, staat bekend als een “put”. En deze opties kunnen op elk moment worden gebruikt tot de vervaldatum.

Aandelenopties worden meestal aangeboden in groepen van 100 aandelen. De groep van 100 wordt een “lot” genoemd. En de prijs waartegen de kavels worden gekocht of verkocht, wordt de “uitoefenprijs” genoemd.

Hier is een voorbeeld van een aandelenputoptie:

Stel dat u een optie op aandelen in Ramey wilt kopen. Laten we zeggen dat de prijs van het aandeel $ 210 is. U koopt dus een aandelenoptie (die gelijk staat aan 100 aandelen) tegen een uitoefenprijs van $ 200. En laten we zeggen dat deze optie over zes maanden verloopt.

Als de aandelenkoers van de Ramey Company daalt tot $ 190 voordat de zes maanden om zijn, kunt u uw recht uitoefenen om de optie gelijk aan 100 aandelen van de Ramey Company te verkopen tegen de oorspronkelijke uitoefenprijs van $ 200. U kunt dit op elk moment v��r de vervaldatum doen.

Dat wil zeggen, als de aandelen van Ramey $ 190 per aandeel zijn, kunt u 100 aandelen kopen voor $ 190 en ze verkopen voor $ 200 per aandeel. U maakt dus � 10 per aandeel winst, ook al is de koers van het aandeel gedaald.

Hier is een voorbeeld van een aandelenoptie.

Neem het voorbeeld van het Ramey-bedrijf hierboven, behalve dat u een calloptie koopt voor $ 200. En laten we zeggen dat deze keer de aandelenkoers stijgt naar $ 300. Nu kunt u uw optie uitoefenen om 100 aandelen van het bedrijf Ramey te kopen voor $ 200 en deze vervolgens te verkopen voor $ 300.

Dingen om op te letten:

Als u een calloptie koopt en de koers van het aandeel komt nooit boven de uitoefenprijs, dan wordt de optie waardeloos na de expiratiedatum. En dat geldt natuurlijk ook voor een putoptie: als de koers van het aandeel nooit onder de uitoefenprijs komt, is de optie op de expiratiedatum waardeloos.

En natuurlijk zijn er de kosten van de optie zelf, dit wordt de “premie” van de optie genoemd.

Er zijn veel plaatsen om meer te weten te komen over aandelenopties. Het wordt aanbevolen dat u de verschillende websites bezoekt die handel in aandelen en opties bespreken voordat u zich te veel bemoeit.