Nu de lente eindelijk hier is, is het tijd om weer aan gazononderhoud te denken. Begin uw maaier af te stellen en concentreer u op de stappen die nodig zijn om uw gazon te onderhouden, waaronder besproeien.

De meeste gazons hebben ongeveer een centimeter water per week nodig. Wat is de optimale tijd om de sproeier in werking te houden? Dat is gemakkelijk uit te vinden. Plaats een kleine bak rond uw gazon en besproei het gazon tot het een centimeter heeft bereikt. Als u er 60 minuten over doet, dan is dat hoe lang u uw gazon elke week moet besproeien.

Als u de juiste methoden voor het besproeien van uw gazon gebruikt, houdt u uw gras gezond. Hier zijn enkele goede suggesties:

Geef vroeg in de ochtend water

Het is het beste om uw gazon vroeg in de ochtend te besproeien. De lucht is koeler en de wind is kalmer, waardoor er minder transpiratie is. Het gras heeft dan ook de kans om op te drogen voordat de zon begint te schijnen.

Gelijkmatig water over het hele gazon

Zorg ervoor dat uw gazon volledig wordt besproeid. Controleer de doeltreffendheid van uw sproeiinstallatie met kleine bakken die u op verschillende plaatsen op uw terrein plaatst. Nadat u hebt gesproeid, kunt u de niveaus in de bakjes vergelijken en indien nodig bijsturen.

Doe het langzaam

Het wordt aanbevolen om slechts zoveel water te geven als uw gazon kan absorberen. Als u uw gazon te snel besproeit, zal het overtollige water door uw gazon weglopen, waardoor u water en geld verspilt en het milieu gevaar loopt.

Gebruikt u uw eigen irrigatiesystemen? Doe dan het volgende: halveer de tijd dat u elke zone besproeit, maar laat uw programma twee keer besproeien. In plaats van elke zone 30 minuten te besproeien, besproeit u dus elke zone 15 minuten en besproeit u vervolgens alle zones nog eens 15 minuten. U kunt ook pauzes inlassen en naar binnen gaan om casino online te spelen. Dit geeft de grond de tijd om het eerste water op te zuigen voordat u nog een drankje krijgt.

Af en toe water geven.

Het is beter om uw gazon om de 3 dagen te besproeien, dan om het elke dag water te geven. Minder vaak water geven moedigt de wortels aan om zich naar beneden te verspreiden (op zoek naar water), wat op zijn beurt de stabiliteit van uw gazon in het algemeen verhoogt.

Uw gazon geeft zelf aan dat het besproeid moet worden als u de indicatoren opmerkt. Als u over uw gazon loopt, zullen uw stappen verdwijnen. Doen ze dat niet, dan moet u het water geven. Een groen-blauwe kleur is een andere indicatie van uitdroging. Ook glasblaadjes die omkrullen zijn een teken van uitdroging. Het is ook mogelijk om deze test met een schroevendraaier uit te voeren: Een schroevendraaier door de grond steken kan moeilijk zijn als de grond extreem droog is.

Door uw gazon goed in de gaten te houden en de beste werkwijzen toe te passen, zal uw gazon het hele jaar door gezond, gelukkig en weelderig zijn.