Metaalbewerking is het proces waarbij met metalen wordt gewerkt om afzonderlijke onderdelen, samenstellingen of grootschalige constructies te maken. De term omvat een breed scala aan werkzaamheden, van grote schepen en bruggen tot precieze motoronderdelen en delicate sieraden. Het omvat daarom een ​​navenant breed scala aan vaardigheden, processen en tools metaalstore.

Fabricage is het proces waarbij dingen helemaal opnieuw worden gemaakt, vaak door verschillende onderdelen of materialen te combineren. Het is een essentieel onderdeel van onze economie en het is verantwoordelijk voor het maken van alles, van auto’s tot kleding. Er zijn verschillende productieprocessen en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor “local manufacturing” of “slow manufacturing”. Dit houdt in dat goederen worden geproduceerd in de buurt van waar ze zullen worden gebruikt, waardoor de transportkosten worden verlaagd en de lokale economie wordt gestimuleerd. Er zijn een aantal verschillende manieren om dit te doen, waaronder het gebruik van 3D-printers en andere geavanceerde technologieën.

In Nederland is er een soort winkel die een of metaalwinkel wordt genoemd. Dit type winkel is gespecialiseerd in de verkoop van metalen producten, zoals spijkers, schroeven en andere hardware. Het Nederlandse woord voor dit type winkel is “metaalwinkel”, wat letterlijk “metaalwinkel” betekent. Er zijn ook soortgelijke winkels in andere landen, zoals de Verenigde Staten, die doorgaans bouwmarkten of bouwmarkten worden genoemd.

In 1885 opende de eerste metaalwinkel in Nederland. Deze heette toen De Metaaldraaierij en was gevestigd in Amsterdam. De winkel verkocht schroeven, spijkers en andere metalen producten. Het werd geëxploiteerd door Dirk Jansen van der Goes en zijn vrouw.

De populariteit van metaalwinkels is in de loop der jaren toegenomen.