Diamond Painting wordt een populaire manier om de tijd te doden en prachtige kunstwerken te maken. Het is een vorm van kunstzinnige diamond painting therapie waarvan wordt gezegd dat deze veel voordelen heeft. Mensen schilderen al eeuwen met diamanten. Het proces van diamond painting is vergelijkbaar met dat van borduren doordat een canvas wordt bedekt met een raster en kleine diamanten of andere edelstenen worden gebruikt om een afbeelding te creëren. Wat diamond painting uniek maakt, is dat de diamanten zelfklevend zijn en in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Dit geeft veel meer details dan traditioneel kruissteken.

Diamond Painting is een unieke en plezierige bezigheid voor zowel jong als oud, maar er zijn 5 dingen die je misschien niet weet over je favoriete hobby. Gebaseerd op hetzelfde concept als mozaïeken en schilderen op nummer, diamond painting gebruikt kleine “diamant”-achtige facetten of kralen om kleurrijke ontwerpen en patronen te creëren voor afgewerkte ontwerpen die echt schitteren. Hier zijn 5 dingen/tips die u misschien niet weet en die u kunnen helpen met uw diamond painting.

Beter schilderen met een lichte pad:

Diamond Painting kan vervelend zijn en vereist veel geduld, focus en aandacht voor detail. Zelfs de meest getalenteerde diamantschilders kunnen fouten maken die resulteren in onvolmaakte foto’s. Als je het aan de meeste diamond painting kunstenaars vraagt, is een van de belangrijkste oorzaken van imperfectie diamond painting werken bij weinig licht. Werken bij weinig licht voorkomt vaak dat je ogen zich aanpassen, wat weer tot fouten leidt.

Diamond Painting vereist geduld en focus:

Zoals we eerder vermeldden, vereist diamond painting veel geduld en focus om je beste kunstwerk te maken. Na diamond painting gedurende een lange periode, hebben sommige mensen de neiging een deel van die focus en geduld te verliezen, wat kan resulteren in een minder dan perfect eindproduct. Daarom raden we aan om net iets sneller te schilderen om tijd te besparen en ook om het stimulerend te houden. Gelukkig zijn er verschillende diamond painting pennen om je daarbij te helpen!

Hulpmiddelen om duidelijk te zien diamond painting:

Als je moeite hebt met het zien van de kleine voorwerpen die nodig zijn voor diamond painting, raden we de Doraemon Sewing Viewer-helper aan! Dit is een geweldige bron voor iedereen die visueel worstelt, vooral onze oudere diamond painting liefhebbers. Als je de Doraemon niet leuk vindt, kun je ook het Doraemi-vergrootglas proberen, waardoor je ook beter kunt zien.

Gadget om uw diamanten kralen en gereedschappen te ordenen:

De organisatie maakt alles makkelijker, wat je ook doet en diamond painting is daar zeker geen uitzondering op. Zorg ervoor dat je een schoon, georganiseerd gebied hebt om al je diamanten (kralen, boren, hoe je ze ook wilt noemen) en gereedschap op te bergen, zodat je dit gemakkelijk kunt doen als je klaar bent om te beginnen diamond painting!

Verbeter je vaardigheden met verschillende soorten diamond painting:

Diamond Painting is een nieuwe en populaire vorm van kunst die steeds populairder wordt. Het is vergelijkbaar met een legpuzzel, maar met kleine ruitvormige stukjes die op een canvas zijn geplakt. Er zijn veel verschillende soorten diamond painting, van eenvoudige ontwerpen tot meer complexe ontwerpen met duizenden stukjes. Sommige mensen vinden het ontspannend om te doen diamond painting, anderen vinden het uitdagend en genieten van een voldaan gevoel als ze een project af hebben.

Diamond Painting zijn er in verschillende vormen, maten en patronen, van eenvoudig diamond painting tot zeer complex diamond painting en alles daartussenin. Er zijn enkele panelen en meerdere panelen, aangepaste fotokits en seizoensontwerpen. We raden je aan jezelf uit te dagen door te schilderen diamond painting in alle vormen en ontwerptypes. Door dit te doen, verbeter je je algehele diamond painting vaardigheden, houd je je vaardigheden scherp en behoud je dezelfde opwinding en vreugde die je had toen je je allereerste diamond painting set uitpakte en begon met het plaatsen van die kleine diamanten op je canvas.

Diamantboren die aan elkaar blijven plakken?

Lastige, plakkerige diamantjes!

Aan al mijn mede diamond painting liefhebbers: als je op mij lijkt, heb je ongetwijfeld problemen gehad met boren die van je canvas kwamen en je diamanten die allemaal aan elkaar vast kwamen te zitten en onmogelijk uit elkaar te krijgen. Dit zijn tenslotte enkele van de meest voorkomende maar lastige problemen die een uitdaging kunnen worden voor diamantschilders van alle ervaringsniveaus. Ik denk dat elke keer dat je aan kleine diamanten sleutelt, het een beetje frustrerend kan worden als ze niet willen meewerken.

Maak je geen zorgen, je hebt geluk! Ik ga enkele van mijn favoriete oplossingen voor die boorproblemen met u delen. Er zijn een aantal uitstekende handige tools ontworpen om die kleine diamanten samen te laten werken. Je hoeft niet meer gefrustreerd te raken met benodigdheden en een leukere knutselervaring te hebben en prachtige kunstwerken te maken.

De diamantrol:

Laat me mijn absoluut favoriete tools met je delen om die koppige oefeningen te spijkeren. Ik beloof je dat als je het probeert, het meteen een van je favoriete tools wordt. Het wordt de diamantroller genoemd.

Diamond Painting kan een beetje tijdrovend zijn, maar als je klaar bent, krijg je de voldoening van het hebben van een prachtig kunstwerk. Helaas is het niet altijd zo eenvoudig. Er is niets vervelender dan de tijd nemen om elke diamant op de juiste en juiste plaats te plaatsen, om vervolgens te ontdekken dat ze van het canvas vallen. Vierkante boren zijn een bijzondere zorg omdat de edelsteen perfect moet worden gepositioneerd, anders springt hij van het canvas. Wanneer een diamant niet op zijn plaats zit, begint deze druk uit te oefenen op de omringende diamanten, wat resulteert in tiloefeningen en wie geniet daarvan?

De Diamond Roller oefent een soepele, gelijkmatige kracht uit om die rebelse diamanten op hun plaats te helpen zetten! De rollende actie herverdeelt de druk tijdens de oefeningen, wat helpt om een stevige grip en gelijkmatigheid te creëren die lang aanhoudt. Dit kan ook helpen om een diamond painting sneller en efficiënter te maken. In plaats van elke boor met kracht tegen het canvas te duwen voor een strakke pasvorm, plaatst u deze voorzichtig op het oppervlak en wanneer de sectie voltooid is, gebruikt u de diamantroller om het gebied een paar keer te vegen om alles op zijn plaats te houden.

De boormolen:

De diamanten die je gebruikt bij diamond painting zijn misschien niet echt, maar ze hebben nog steeds enkele van dezelfde kenmerken, of zullen we zeggen ‘imperfecties’. † Het kan moeilijk zijn om die gefuseerde boren uit elkaar te halen, vooral zonder ze te breken.

Waarom het risico lopen uw benodigdheden te beschadigen als ze gereedschappen hebben zoals de boorslijpmachine waarmee u ze gemakkelijk snel kunt scheiden? De boormolen is zeer eenvoudig in gebruik. Het enige wat u hoeft te doen is uw aan elkaar geplakte boren in de getande kamer te laten vallen, het deksel te sluiten en de molen voorzichtig te draaien en te schudden. Het stekelige binnenoppervlak scheidt de boren stevig maar voorzichtig, zodat ze in perfecte vorm uit de grinder komen en klaar zijn om op je canvas te worden aangebracht.

Wat ik het leukste vind aan de boorslijper en de diamantroller is dat ze erg klein zijn. Hierdoor zijn beide gereedschappen gemakkelijk op te bergen of mee te nemen. Je weet nooit waar je heen wilt om een prachtig kunstwerk te maken. Ze zijn allebei geweldig om onderweg te knutselen!