Heeft u een motorfiets? Als dat zo is, weet je dat het rijden op deze tweewieler een fenomenale ervaring biedt. Als het gaat om het rijden op een motorfiets, moet de veiligheid onze eerste prioriteit zijn. Je kunt tenslotte alleen van het leven genieten als je leeft. Daarom kan niets belangrijker zijn dan het dragen van een helm voordat je vertrekt voor een reis op je fiets. Voordat u een helm in handen krijgt, zorg er dan voor dat u wat onderzoek doet. Hieronder staan ​​enkele nuttige tips om u te helpen.

Soorten helmen

Helmen die zijn ontworpen voor motorfietsen zijn ronder dan die ontworpen voor fietsen. Bovendien heb je veel opties om uit te kiezen, zoals Open Face Helmet, Airoh Helmen, modulaire helm, halve schaalhelm, dubbele sport en volledige gezichtshelmen, om er maar een paar te noemen. U kunt er een kiezen op basis van uw behoeften.

Doel

Als je er een nodig hebt voor je dagelijkse woon -werkverkeer om te werken, zorg er dan voor dat je voor een high -end helm gaat. Deze eenheden zijn comfortabel en bieden verbeterde dynamiek naast verminderde ruis van de wind. In feite zijn veelzijdigheid en comfort twee dingen die je nodig hebt om te reizen, rijden of touren. Aan de andere kant, als je er een nodig hebt om te racen of te rijden, wil je misschien een voor een extra functies, zoals agressieve ventilatie- en aftapalen.

Functies

De volgende functies moeten worden overwogen bij het maken van een keuze.

  1. Materiaal

Het materiaal van de eenheid die u koopt, heeft invloed op andere factoren, zoals het gewicht, de veiligheidsbeoordeling en het comfort. Gemeenschappelijke materialen die bij het maken worden gebruikt, zijn onder meer koolstofvezel, glasvezelcomposiet en polycarbonaat samen met een laag geëxpandeerd polystyreenschuim. Polycarbonaat is goedkoop, flexibel en absorbeert energie. Composiet van glasvezel kan buigen, splitsen en verpletteren omdat het energie absorbeert, maar het kost meer. Zorg er dus voor dat u weet waar uw eenheid uit is samengesteld.

  1. Gewicht

Het gewicht van helmen ligt tussen 1,4 kg en 1,8 kg. Zorg ervoor dat degene die u kiest goed past. Als het gewicht van het apparaat niet eens op uw hoofd staat, kan het zwaar op uw schouders en hoofd aanvoelen. Je nek kan ook gespannen worden. In tegenstelling tot een volledig gezicht wegen modulaire eenheden meer.

Andere mogelijkheden

Tegenwoordig bieden helmen veel technologische kenmerken, zoals communicatiebepalingen, maatregelen voor windreductie en geïntegreerde zonneschade, om er maar een paar te noemen. Deze functies verbeteren je rijervaring.

Aanvullende veiligheidsfuncties

Misschien wilt u er ook voor zorgen dat uw eenheid extra veiligheidsfuncties heeft, zoals het releasesysteem van het noodcheekpad. Met dit systeem kunt u de helm uithalen in geval van een medische behoefte.

Prijs

Vaak is de prijs van een helm gebaseerd op de functies en materialen. Kortom, als u kiest voor een dure eenheid, kunt u genieten van betere technologie, comfort en bescherming. Maar zelfs als u iets minder uitgeeft, kunt u nog steeds een fatsoenlijke eenheid krijgen.