Bij het aanleren van zelfverdediging aan vrouwen, is het belangrijk om in het begin te benadrukken dat de tips die we gaan behandelen suggesties zijn. Ze zijn niet voorbereid omdat elke situatie anders is en vrouwen zelf moeten beoordelen of ze kans maken om te vechten.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat als een vrouw geen van de stappen heeft gevolgd die u gaat onderwijzen, ze misschien niet iets “fout” heeft gedaan. (Misschien zijn er vrouwen in je klas die in het verleden zijn aangevallen en wil je niet overkomen alsof ze hun gedrag aanvallen).

Voor alle duidelijkheid: het is inderdaad een trieste stand van zaken dat we deze kwestie �berhaupt moeten aanpakken. Geen enkele vrouw verdient het om in angst te leven voor haar veiligheid. De trieste waarheid is dat er veel zieke mensen op deze wereld zijn en dat ze de zachtmoedigen achtervolgen.

Hier zijn echter enkele tips die vrouwen kunnen gebruiken om de kans te verkleinen dat ze worden aangevallen.

1. Doe overdag zaken en vermijd ‘s avonds onverlichte ruimtes.

Vrouwen worden ‘s nachts veel vaker aangevallen in gebieden waar een aanvaller zich gemakkelijk kan verbergen. Parkeer altijd in de buurt van uw bestemming en in goed verlichte gebieden.

2. Reis in groepen.

2 Vrouwen worden veel minder vaak aangevallen dan een alleenstaande. Hoe meer hoe beter, en de kans om aangevallen te worden neemt drastisch af

3. Vertel altijd iemand waar u heen gaat en wanneer u uw komst kunt verwachten.

Als je wordt ontvoerd of gewond raakt bij een aanslag, is tijd van essentieel belang.

4. Draag uw sleutels in de hand.

Hierdoor kun je sneller in je auto stappen en kunnen ze indien nodig als wapen worden gebruikt. Draag ze tussen je vingers om mee te klappen als dat nodig is.

5. Maak oogcontact als je wordt geconfronteerd en lees de beschrijving van je aanvaller.

Dit is essentieel om de slechterik te vinden en zal hem ervan weerhouden het opnieuw te doen. Er is een dunne lijn hier. Laat ze weten dat je ze ziet en je bewust bent van hun aanwezigheid, maar sommige jongens nemen te veel oogcontact als een uitnodiging.

6. Maak zoveel mogelijk lawaai als je kunt worden aangevallen.

Je weet nooit wie er in de buurt is om je te helpen, en de meeste aanvallers zullen vluchten als ze denken dat ze gepakt zullen worden.

7. Laat je nooit door iemand in verlegenheid brengen.

Iemand toestaan ??je mee te nemen naar een plek waarvan ze weten dat ze er geen last van zullen hebben, zal nooit goed voor je aflopen.

8. Wees je bewust van je omgeving. Noteer vluchtroutes.

Maak er een spelletje van. Ik doe dit altijd, waar ik ook ga.

9. Draag jezelf zelfverzekerd. Zie er niet uit als een slachtoffer.

Meestal zoeken aanvallers naar degenen die gemakkelijk vertrekken en niet terugvechten.

10. Draag geen dure sieraden en toon geen contant geld in het openbaar.

Vooral wanneer ze op vakantie zijn, zijn mensen het doelwit omdat hun aanvaller op zoek is naar gemakkelijk geld. Kleed je ook matig. Helaas zijn er zieke mensen die misleid kunnen worden om je aan te vallen vanwege je kleding. (Het is belangrijk om te herhalen dat dit een trieste realiteit is, maar provocerend kleden betekent niet dat het goed is dat iemand hen aanvalt, het kan iemand die onstabiel is misleiden).