Wilt u ook uw woning verduurzamen? Kies dan voor een groen dak, één van de makkelijkste maatregelen voor particulieren om een klimaatbestendigere woning te creëren! Hieronder hebben we de voordelen van een groen dak voor u op een rijtje gezet.

Voordelen groen dak

Een groen dak brengt veel verschillende voordelen met zich mee. Zo verhoogt een groen dak bijvoorbeeld de waarde van uw woning, doordat deze een duurzamere uitstraling heeft! Andere positieve gevolgen zijn:

  • Verlaagde omgevingstemperatuur
  • Vermindert omgevingsgeluid zowel binnen als buitenshuis
  • Betere luchtkwaliteit door het filteren van CO2
  • Verhoogt het rendement van zonnepanelen
  • Verlengt de levensduur van het dak

Ook verbetert een sedumdak de lokale biodiversiteit, door bijvoorbeeld bestuivers zoals bijen en vlinders aan te trekken. Dat is ook weer goed voor de omliggende natuur. Bij NatureGreen werken we vanuit een missie om de grijze daken van Nederland om te zetten in mooie, natuurlijke groene daken! Doet u met ons mee?


Verschil intensief en extensief groen dak

Een term die u misschien wel eens hebt gehoord is het verschil tussen een intensief en een extensief groen dak. Met name wat betreft de mate van onderhoud en gebruik, wordt er in de wereld van de groene daken expliciet onderscheid gemaakt tussen intensieve en extensieve groene daken. Een intensief groendak is een dak wat veel onderhoud vergt. Een voorbeeld van een intensief groendak is bijvoorbeeld een daktuin. Aan de andere kant heeft een extensief groendak minder onderhoud nodig, maar wordt er ook minder actief gebruik van het dak gemaakt.

Neem nu contact op met NatureGreen!


Wilt u dus een groen dak aanschaffen, kies dan voor een groen dak van NatureGreen. Doordat wij een jong bedrijf zijn, zijn de lijntjes van communicatie kort en kunnen we u altijd snel te woord staan. We zijn hier dan ook erg trots op en zien dat terug in onze reviews: klanten beoordelen ons gemiddeld met een 4.8/5.0. Voor sedumdaken van kwaliteit kiest u dus voor NatureGreen!