Neem de weelde en artisticiteit van parfumtradities, voeg de bruisende charme en onweerlegbare stijl van Italiaanse geuren toe en je blijft zitten met een perfect harmonieus huwelijk in de vorm van Moresque. Met enkele van de meest verbluffende flacons die we hebben gezien en een hele reeks decadente geuren om te ontdekken, denken we dat je het geweldig zult vinden om Moresque parfum meegenomen te worden op deze geurige reis.

Moresque Parfum werd geboren uit een pure liefde voor de complexiteit van Moorse kunst en de passie voor elegante maar weelderige parfums door oprichter, Cindy Guillemant.

Vanaf het begin, zegt ze, is haar werk gedreven door de wens om Italiaanse smaak en Arabische charme samen te brengen. ‘Ik heb mijn MBA in International Business in Florida afgerond en heb mijn carrière opgebouwd tussen Monte Carlo, Parijs, Miami en Milaan. Ik gebruikte altijd parfums, maar mijn grootmoeder bracht me een echte liefde voor geuren bij en voorzag me van de kennis die me motiveerde om me in deze industrie te verdiepen.’

Die familiale band klinkt nog steeds door in het werk van Cindy, en ze vindt dat ‘ik nog steeds de kennis van mijn grootmoeder herontdek, zelfs vandaag nog met alle geuren die ik van over de hele wereld verzamel door hun vluchtige tonen, essenties en de meest mysterieuze en diepgaande smaken.’

De hele reis begon serieus toen ze besloot een werkelijk verbluffende eenmalige fles te maken die beide verschillende stijlen zou omvatten, en toen ze parfumeur Andrea Casotti ontmoette om voorlopig haar ideeën te bespreken, ontdekte ze dat ze allebei een kijk op het leven deelden, ‘ een bepaalde manier om dingen te voelen en concepten met een kritisch perspectief te benaderen’ – samen met een liefde voor moderne kunst en artisticiteit binnen de geurcomposities zelf … was het lot van Moresque Parfum bezegeld en hun verhaal in gang gezet.

Naarmate de Moresque-collectie groeide, besloot Cindy de geuren op te splitsen in vier kerncategorieën, te beginnen met een trio voor de Gold Collection, geïnspireerd door de elementen.

In Fiamma beschrijft ze ‘kalmte en warmte in elke ademhaling, de kern van het boeket onthult een verrassend akkoord van musk, harsen, amber en leer gecombineerd met zoete hints van honing en vanille’ Aurum is ‘een heldere geur met een zoete en sensuele ziel’, resonerend rond een rijke basis van oudh.

Cindy zorgde ervoor dat oudh de composities niet domineerde toen ze samenwerkte met de parfumeur, en legt uit hoe het ingrediënt door de geuren is geweven als een ‘… een driedimensionaal gevoel aan de compositie’ dat, samen met musk, ‘een sierlijke en onmiskenbare toets.” Oroluna is meer etherisch, met een gevoel van mystiek dat terug te vinden is in een dans van kardemom, roze peper en grapefruit voordat het bezwijmt in een dry-down van glinsterende, houtachtige noten.

In de Black Collection draait alles om het vieren van ‘lef en intensiteit, elegantie en exclusiviteit’, het bloemige/lederen eerbetoon aan de emirs en koninklijke macht. Het is vluchtig citrus en omvat armenvol tuinbloemen voordat het naar een decadente met patchouli doordrenkte basis duikt. Al-Andalus is genoemd naar de oude culturele provincie van de Moren. Vurig, vol zwoele passie verfraait het saffraan, gember en zwarte peper met oudh uit Jakarta, Franse labdanum en Haïtiaanse vetiver. Rand is geïnspireerd op de woestijnbloem, een delicatesse in poedervorm die elke noot bestuift en het hart van Florentijnse iris en ylang ylang een heerlijke en moderne kijk op deze meest vrouwelijke bloemen.

De White Collection toont ondertussen gratie, charme, ‘ontwaakte verlangens en onuitgesproken verlangens’, die de zintuigen strelen met een heerlijke gourmand (Diadema), een houtachtige bloemige (Tamima) en een bloemige/fruitige (Moreta).

Voor echte ‘wow’-factor en jaloezie op de kaptafel is er echter veel nodig om de flacons van de Art Collection te verslaan – elk stuk is nauwgezet met de hand gemaakt en gedecoreerd, waardoor elke fles een uniek kunstwerk is om te verzamelen en te bewonderen, maar (zelfs meer belangrijk) voortreffelijk om te dragen.

In elke geur is het echt mogelijk om je verbonden te voelen met de diepe passies die Cindy zo inspireerden om het huis van Moresque te creëren – een eigentijdse vorm van luxe die teruggrijpt op haar ultieme verlangen, om een ​​geur te zijn ‘een harmonieuze synthese tussen vorm en inhoud’ , tussen esthetiek en essentie.’