Excel is het standaardprogramma om te gebruiken bij het werken met spreadsheets. Dit wordt over het algemeen als de industriestandaard beschouwd, omdat dit het meest gebruikte platform is bij het werken met spreadsheets. Tot op de dag van vandaag heeft het meer geavanceerde functies in vergelijking met andere spreadsheetsoftware. Als je een van hen leert, is dit degene die je moet beheersen. Er zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het leren van deze software.

Allereerst heeft u een exemplaar van Microsoft Office nodig. Dit kan worden gedaan door het in de winkel te kopen, het op uw huidige computer te upgraden of zelfs de gratis, door advertenties ondersteunde versie van dit programma voor 2010 te krijgen die binnenkort uitkomt. Deze geven je de tools om te kunnen beginnen met leren. U kunt ook open source-versies van spreadsheetprogramma’s gebruiken, omdat veel van de basisfuncties en formules nog steeds precies hetzelfde zullen zijn.

Zoek online naar tutorials. Er zijn er zoveel die gratis online zijn en die u de basiskennis geven over het gebruik van het programma, evenals enkele basisformules die u kunt gaan gebruiken. Deze Excel cursussen zijn behoorlijk uitgebreid en geven je veel van de kennis die je moet weten.

Oefen om meer van de basisformules te leren. Deze zijn belangrijk omdat dit de basis is van de geavanceerde technieken die dit programma heeft in plaats van alleen tekst in de velden te zetten.

Download enkele sjablonen en speel met de cijfers. Je zult de formules hierin kunnen zien en kunnen achterhalen hoe ze zijn gedaan. Dit zal u helpen om de gegevens aan te passen en uw eigen sjablonen te maken.

Ga Excel-boeken halen. Er zijn veel geschreven door derden die ingaan op de details van geavanceerde strategie├źn. Veel hiervan zijn van zeer hoge kwaliteit en geven je nieuwe inzichten om het programma op de juiste manier te leren.

Excel is een van de toonaangevende industriestandaarden voor spreadsheets. Het is een programma dat behoorlijk geavanceerd kan worden, wat betekent dat er nogal wat te leren valt. Ontdek wat u moet doen om dit goed te leren.