Kinderonesies

Wat is precies de beste maat kinderrompertjes? Kinderonesies zijn er in veel verschillende maten, en elke maat heeft zijn eigen voor- en nadelen. De meeste mensen weten dat de beste maat rompertjes voor volwassenen passen als nachtkleding, strak genoeg om je warm te houden, maar los genoeg om comfortabel te zijn als je het naar bed draagt of gewoon in huis rondhangt, maar er is niet zoveel discussie over wat maakt de beste maat kinderonesies.

Hoe te meten

De perfecte maatvoering voor uw kind vinden: het is belangrijk om te onthouden dat de groei van de baby zeer variabel is. Een goede vuistregel is om één maat groter te bestellen dan wat uw kind vandaag aan kleding draagt.
(Als uw peuter bijvoorbeeld een 3T of 4T draagt, bestel dan een XS.) Zodra u een XS-onesie in de hand heeft, kunt u deze testen en kijken of deze goed past. Zo niet, retourneer of ruil het en probeer het opnieuw!

Comfortabel

Je wilt er zeker van zijn dat ze hun nieuwe onesie comfortabel kunnen dragen terwijl ze groeien. Voel je vrij om ze nu op te meten voordat je je eerste bestelling plaatst, zodat je hun geschatte maat nu kunt meten – en terug te verwijzen bij het winkelen voor extra rompers.

Verschillende stijlen

Een standaardmaat voor kinderkleding, van baby tot pre-tiener, is 18 maanden. Maar is er een beste maat voor kinderrompers? Veel ouders denken van wel – en doen hun best om deze items in kleine maten te vinden. Hoewel het misschien een makkelijke vraag lijkt om te beantwoorden, is vinden wat je zoekt niet altijd zo eenvoudig als het lijkt.
Eén overweging is comfort: als je kleintje nog niet in de maten van 18 maanden past, zijn ze dan bereid om een kleiner kledingstuk te dragen (wat misschien niet erg comfortabel is) of zullen ze het niet erg vinden om iets te dragen dat niet goed past?

Houd de baby comfortabel

Het passen van babykleding kan een uitdaging zijn, maar als je er zeker van wilt zijn dat je kleintje comfortabel zit in de kleding, zorg er dan voor dat ze niet te strak zitten. Als algemene vuistregel geldt dat als uw kind voldoende ruimte heeft om te wiebelen zonder wrijving te veroorzaken, u waarschijnlijk in orde bent.
Hetzelfde geldt voor babybroekjes: laat wat extra ruimte in de taille zodat ze makkelijk aan- en uit te trekken zijn.
Onthoud ook dat baby’s snel groeien! Het is altijd beter om kleding te kopen met wat ruimte in plaats van iets dat binnen een paar weken is ontgroeid. Als u niet zeker weet welke maat het beste is, raadpleeg dan hun arts of controleer de aanbevelingen van de fabrikant – veel merken hebben online maattabellen beschikbaar.

Hoe te wassen?

Was je onesie voor kinderenalleen in koud water om verbleken en krimpen te verminderen. Als er vlekken op zitten, behandel ze dan voor met een vlek verwijderaar. Aan de lijn drogen of in de droger op laag vuur (zonder wasverzachter) om de levensduur zo lang mogelijk te verlengen. U wilt er minstens twee jaar van genieten!
En als je de jouwe vaak genoeg wast, kun je hem doorgeven aan je volgende kind. Je kunt zelfs investeren in een biologische, ongebleekte stof, die gaat langer mee dan welk ander materiaal dan ook en voelt ook beter aan op de babyhuid. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om je kleintje in haar onesie te leggen; anders heeft het geen zin!

Extra informatie

Een veelgehoorde klacht is dat kleine rompertjes te strak zitten en grotere flodderig. Als je je zorgen maakt over pasvorm en comfort, overweeg dan om onze onesie-maatgids te bekijken voordat je koopt. Ter referentie, hier is onze maattabel (afmetingen in inches): Pasgeboren: 16 x 6, 0-3 Maanden: 17 x 7, 3-6 Maanden: 18 x 8, 6-9 Maanden: 19 x 9, 9-12 Maanden : 20 x 10.
Met meerdere beschikbare maten, is het gemakkelijker dan ooit om een perfecte pasvorm voor uw kind of baby te vinden. Welke maat je ook kiest, je kunt zeker zijn van comfort, want al onze stijlen zijn gemaakt van hoogwaardige en superzachte katoenen stoffen.