Restcamps en privéreservaten In het zuidelijk deel van het Krugerpark heb je de grootste kans om wilde dieren tegen te komen en daarom liggen de meeste accommodaties in het zuiden. Als je gaat overnachten heb je twee opties: Je verblijft in één van de 23 omheinde restcamps in het park zelf, of je boekt een accommodatie in een privéreservaat aan de rand van het park.Zodra de zon onder gaat, rijd je onder begeleiding van een ranger het park in. Zet al je zintuigen op scherp en aanschouw hoe leeuwen en luipaarden door het donker sluipen. Luister naar het geritsel van de struiken en probeer de jagende hyena’s te ontdekken. Vergeet trouwens ook niet een keer omhoog te kijken en de heldere sterrenhemel te bestuderen.

Safari Zuid Afrika Prijs

De restcamps zijn vrij groot: je kunt er bungalows huren of kamperen en vaak vind je hier een restaurant, supermarkt en pinautomaat. Een privéreservaat is kleiner opgezet en de accommodatie is een stuk luxer. Dat zie je natuurlijk terug in de prijs, maar in een privéreservaat heb je wel weer een veel grotere kans om wilde dieren te zien dan in de rest van het park.

In het regenseizoen zullen de dieren meer verspreid zijn over het park, en laten ze zich een stuk minder zien bij de aangelegde waterpunten aan de kant van de weg. De beste tijd om ze te spotten is dus in de winter. Reizen naar het Krugerpark — Hoe kom je er? Het Krugerpark ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika en vanuit Nederland is het daarom het handigst om op Johannesburg te vliegen – accomodation near the Kruger park.

Zuid-afrika Reizen: Op Safari In Krugerpark En Limpopo

Vanuit Johannesburg kun je vervolgens weer een binnenlandse vlucht naar het Kruger Park Gateway Airport nemen of op het vliegveld een auto huren. Dat kan bij de balies in de aankomsthal. Het is handig om voor vertrek de auto via internet te regelen. Vanaf de luchthaven van Johannesburg is het nog een halve dag rijden naar de toegangspoorten van het park.

Het Krugerpark – self-drive op zoek naar The Big Five U kunt het Krugerpark op eigen gelegenheid bezoeken door er in één dag doorheen te rijden met uw eigen auto. U dient dan op de verharde wegen en aangegeven zandpaden te blijven en u mag enkel voor uw lunch op de daarvoor aangewezen plaatsen stoppen.

Op Safari In Krugerpark, Zuid-afrika

En als ik op de veranda van een private game resort in Sabi Sands de olifanten voorbij zie lopen, dan ervaar ik dat als ‘a moment of sheer and perfect happiness’. In 1992 was ik er voor de eerste keer, schoot 10 filrolletjes vol op mijn eerste safari en was er getuige van een echte ‘kill’.

In open 4WD rangerovers gaat u achter het jagend wild aan, ook en met name “off-road”. Ons advies is om twee of drie dagen voor een dergelijke safari uit te trekken en daarna de rest van het land te gaan ontdekken. Weersverwachting voor uw Safari experience U kunt ook kiezen voor een malariavrij Wildpark als Pilanesberg of Madikwe, in het noordwesten van Zuid-Afrika.

Meerdaagse Krugerpark Safarireis In Open 4×4 Auto – Zuid

Als je aan Afrika denkt, denk je aan safari, wilde olifanten, leeuwen en luipaarden. Met je eigen auto door een schilderachtig landschap rijden terwijl je Big 5 kunt spotten: het is de droom van veel reizigers. Een van de bekendste parken waar je die droom werkelijkheid kunt laten worden is Kruger National Park, ook wel Krugerpark in Zuid-Afrika.

Must-see in Zuid-Afrika Als je wilde dieren wil spotten moet je hier zijn. Het Krugerpark is niet voor niets een van de bekendste Nationale Parken ter wereld. Het park, grenzend aan Mozambique, behoort tot de populairste bezienswaardigheden in heel Afrika. Een van de redenen is dat het Krugerpark geschikt is om zelf te verkennen met je (huur)auto.

Safari Lodge Zuid Afrika Te Koop

Het Krugerpark is een van de grootste wildparken ter wereld. Met 360 kilometer lang en 65 kilometer breed kun je hier werkelijk alle kanten op. Onze ervaring Ik moet eerlijk bekennen dat een safari nooit op mijn bucket-list stond. Geen idee waarom, maar het trok me nooit zo erg. Na een bezoek aan het Krugerpark raad ik iedereen aan om dit op je bucket-list te zetten.

Het is zo ontzettend gaaf om met je eigen auto door een park te rijden, dwars door de oogstrelende natuur waar je bijna niemand tegen komt anders dan kuddes olifanten, giraffen, gnoes, nijlpaarden, neushoorns, wildebeesten, impala’s, gieren, adelaars en honderden zebra’s en springbokken. Welke dieren kun je zien In het Krugerpark kun je ontzettend veel dieren spotten.

Krugerpark Zuid Afrika – Entree – Kosten – Openingstijden

Uiteraard kun je hier de Big 5 spotten, maar ook de Ugly 5 en de Small 5 zoals ze het hier noemen. De reden dat Kruger zo populair is, komt door de goede zichtbaarheid in het park. Zeker in het juiste seizoen (mei t/m september) is de kans om dieren te spotten erg groot.

Het uitzicht is perfect. Hluhluwe is bijvoorbeeld veel heuvelachtiger waardoor dieren lastiger te zien zijn. Big 5 De voornaamste reden dat mensen hier heen gaan is natuurlijk vanwege de Big 5, bestaande uit de olifant, luipaard, leeuw, neushoorn en buffel. De kans om de Big 5 te spotten in het Krugerpark is erg groot.

Zuid-afrika Reizen: Op Safari In Krugerpark En Limpopo

♥ – leeuwen moet je zelf ook kunnen spotten, maar luipaarden zijn behoorlijk schuw. Die spot je het beste met een gids. Meer dan de Big 5 Uiteraard is hier veel meer te zien dan alleen de Big 5, hoewel het wel heel gaaf is om deze dieren te spotten.

Ontdek het Krugerpark en Spot de Big 5 in Zuid-Afrika GlobeHopper.nl :Op safari in het Krugerpark National Geographic

 

Check de kaarten en apps Elk kamp in het Krugerpark heeft een informatiebord met daarop de recente locatie van olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels (en andere dieren). Zo kun je bij elk kamp kijken of er dieren in de buurt zijn die je kunt spotten. Je kunt ook de app Latest Sightings downloaden.

Beste Reistijd Zuid-afrika? Meer Over Weer En Fauna

♥ – Hoe bezoek je het park Bijna iedereen heeft het Krugerpark op het to-do lijstje staan. En terecht, het is een unieke ervaring om met je eigen auto of een georganiseerde safari op zoek te gaan naar de wilde dieren die hier leven. Je kunt op twee manieren het park bezoeken; met een self-drive of een safari.

Niet omdat een safari niet leuk is, in tegendeel zelfs. Maar als je met een eigen (huur)auto door Krugerpark rijdt, je eigen tempo bepaald, gaat en rijdt waar je wil is dat net wat leuker. Daarnaast is Krugerpark misschien wel het beste park in Afrika voor een self-drive. Er ligt voor honderden kilometers aan verharde wegen in het park wat het makkelijk maakt om zelf te rijden.

Safari Lodge Zuid Afrika Te Koop

Heb je een 4×4 nodig Nee, dat hoeft niet. De wegen in het park zijn goed, ook de onverharde wegen. Wij reden in een Renault Sandero, een grote personenauto. We adviseren wel om een grote personenauto te huren. Niet alleen voor Krugerpark, maar in het algemeen. De afstanden zijn groot, je moet soms over onverharde wegen en dat is niet lekker in een Kia Picanto.

De hoofdwegen zijn geasfalteerd waardoor je grote delen van Krugerpark zonder problemen kunt rijden. De kleinere wegen zijn onverharde wegen. Je kunt het park makkelijk in zonder een 4×4. kruger national park. Als het regent worden de onverharde wegen wel lastiger, maar het voordeel van Krugerpark is dat er weinig tot geen steile heuvels zijn.

Safari Zuid Afrika Johannesburg

Dit is de enige regio waar een 4×4 verplicht is. huur een degelijke auto. Het hoeft geen 4×4 te zijn, maar een Kia Picanto is niet echt comfortabel op onverharde wegen. Kijk daarom altijd of de auto ‘hoog op de banden’ staat. Welke route rij je? Het is onmogelijk om het hele park te zien in een aantal dagen.

Je zult daarom moeten kiezen waar je heen wil. Daarnaast mag je in het park maximaal 50 km/h rijden dus je kunt geen honderden kilometers rijden op één dag. De beste kans om dieren te spotten heb je in het zuiden van het park. Het noorden is droger waardoor er minder dieren zijn.

Tips Voor Het Kruger Park: Dit Moet Je Vooraf Weten

De meeste reizigers rijden of verblijven in de driehoek van en . Bekijk hieronder de kaart van Krugerpark. wij hebben in twee dagen vooral het uiterste zuiden gezien. Vergis je niet in de afstanden in het park. Ten eerste is het Krugerpark gigantisch dus is het wijs om van tevoren een idee te hebben van welke route je wil rijden.

Om van Skukuza naar de Numbi Gate te rijden, wat een ministukje is in vergelijking met de oppervlakte van het park, moet je al 1,5 tot 2 uur rijden. een kaart met de afstanden en reistijden in het park kun je hier downloaden Safari boeken in Krugerpark Als je geen eigen auto hebt, of niet zelf wil rijden kun je natuurlijk ook een safari boeken.

Op Safari In Het Krugerpark – Big Five & Wildlife

Het is ook best een gedoe om dat allemaal uit te zoeken. Wat je moet weten voordat je een safari wil boeken is dat het Krugerpark uit twee delen bestaat; het Kruger National Park en het Greater Kruger National Park. Het Kruger National Park wordt beheerd door de overheid. Hier kun je safari’s boeken wat weer game reserves worden genoemd.

Het Greater Kruger National Park is een privéreservaat. Dit zijn vaak ook de delen van het park waar je overnacht in lodges of campsites. Ook hier kun je safari’s boeken, maar dit heet dan een private game reserve. Lekker makkelijk 🙂 Wat is het verschil en welke safari moet je boeken? De dieren die in het Krugerpark lopen houden geen rekening met het Kruger National Park of Greater Kruger National Park.

Kruger National Park – Zuid-afrika – Van Verre Reizen

30 foto's die de schoonheid van het Krugerpark laten zienHet Kruger National Park in Zuid-Afrika bij Van Verre

 

Het grote verschil is dat je bij een private game reserve in Greater Kruger National Park met minder reizigers bent. Zoals het woord al zegt; het is een privésafari. Daarnaast is de kwaliteit van de tours vaak ook beter. Nadeel is weer dat het vaak een stuk duurder is. : voordelig, last minute boekbaar, overal boekbaar: geen privétour, drukker, kan kwalitatief minder zijn : privétours, eigen gids, kwalitatief altijd goed, dichter bij de dieren: duurder, ver van tevoren reserveren, alleen te boeken bij accommodatie in Kruger Wat voor safari’s zijn er Het aantal safari’s zijn niet op één hand te tellen.

Voor nu concentreren we ons even op de safari’s in Krugerpark. De meest geboekte safari’s zijn: Morning safari; Dagsafari; Meerdaagse safari’s. Het is afhankelijk van je eigen voorkeur welke safari je wil boeken. Wij vonden een dagsafari genoeg, maar er zijn ook mensen die in 14 dagen het hele park doorkruisen met een gids.

Krugerpark Zuid Afrika – Entree – Kosten – Openingstijden

Korte reis Zuid-Afrika - Johannesburg & KrugerparkUltieme safari tips: Dit móet je weten voor je op Big Five safari gaat!

 

Je hebt daarnaast weer keuze uit Traditional Safari’s, Family Safari’s, Luxe Safari’s, Speciality Safari’s etc. Er is voor iedereen wel iets te boeken. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je uiteraard ook kiezen om te overnachten in luxe accommodatie of op voordelige campsites. ♥ – voor een overzicht van alle mogelijk safari’s kun je het beste kijken op de website van Krugerpark Wat kost een safari De kosten van een safari variëren van tot duizenden euro’s voor een op maat gemaakte huwelijks safari.

Een morning safari heb je al voor €25 p. p. Waar boek je de safari’s Een betere vraag is waar je de safari’s kunt boeken. Als je in het Krugerpark overnacht kun je een private game reserve boeken via je accommodatie. Vaak is deze accommodatie ook inclusief safari’s. Overnacht je buiten het Krugerpark? Dan kun je een dagsafari het beste boeken in: Hazyview Nelspruit Marloth park wij boekte onze safari in Hazyview De safari boek je bijna altijd bij je accommodatie.

Op Safari Door Het Krugerpark, Egon Berendsen – Boeken

De meeste prijzen zijn entree en lunch. Welk deel van het park bezoek je Het Kruger National Park is ongeveer de helft zo groot als Nederland. Logischerwijs kun je niet het hele park zien in één vakantie tenzij je je concentreert op alleen het Krugerpark en dat zou zonde zijn, want er is nog zoveel te zien. Kruger is 360 kilometer lang en er leven meer dan een miljoen dieren.