We weten allemaal dat een goed geïnstalleerd en geïsoleerd nat vloerverwarmingssysteem huishoudens geld kan besparen op hun verwarmingskosten in vergelijking met een traditionele radiatoropstelling.

Bovendien is vloerverwarming uiterst betrouwbaar en vereist het zelden enige vorm van onderhoud, in tegenstelling tot een radiatorsysteem dat regelmatig moet worden gecontroleerd en gereinigd.

Maar één vraag blijft: hoe haal je het maximale uit het systeem qua efficiëntie. Moet ik mijn vloerverwarming echt de hele dag aan laten staan. Wat wordt het vloerverwarming advies?

Om de potentiële besparingen te maximaliseren en tegelijkertijd een warme en comfortabele leefruimte te behouden, kunt u de volgende tips bekijken om u te helpen het meeste uit uw stralingsverwarmingssysteem te halen.

Kan ik mijn vloerverwarming beter de hele dag aan laten staan?

Bottom line, ja, maar het hangt af van het seizoen.

In de wintermaanden zorgt het aanzetten van uw vloerverwarming voor snellere responstijden wanneer verwarming nodig is. Het klinkt misschien vreemd om de verwarming aan te laten staan ​​als iedereen de hele dag buiten is, maar bij vloerverwarming kan het twee tot drie uur duren voordat het steenkoud op temperatuur is.

Dit komt simpelweg omdat de dekvloer waarin de stralingsbuizen worden geplaatst enige tijd nodig heeft om de warmte te geleiden en door de vloer uit te stralen om de gewenste luchttemperatuur te verkrijgen.

Maar als het op laag vuur wordt gelaten, kan het zeer snel een comfortabel niveau bereiken.

Toch is het nog steeds aan te raden om de temperatuur ‘s nachts te verlagen door je thermostaten effectief te gebruiken.

Gebruik thermostaten efficiënt

Een goed vloerverwarmingssysteem moet in hoge mate programmeerbaar zijn en velen zijn nu zelfs op afstand toegankelijk via mobiele apparaten dankzij de groeiende populariteit van slimme thermostaten. Dit geeft u volledige controle over uw systeem en zorgt ervoor dat u geen kostbare energie verspilt wanneer u deze niet nodig heeft.

Een goed geïnstalleerd systeem moet het gezin ook in staat stellen om in de loop van de dag precies te bepalen welke temperatuur ze in elke kamer willen hebben, vaak ‘zonering’ genoemd. Volgens BEAMA kan een huis dat is uitgerust met moderne verwarmingsregelingen een gezin tot 40% besparen op hun energierekening.

Het is een goed idee om de luchttemperatuur ‘s nachts te verlagen tot halverwege de tienerjaren met behulp van je thermostaten. Als u ze ‘s ochtends warmer instelt, krijgt u een comfortabele temperatuur om de dag te beginnen en wordt het gemakkelijker om uit bed te komen. Als iedereen eenmaal wakker en buiten is, zet je ze voor de dag terug op een rusttemperatuur als er niemand binnen is.

Nogmaals, dit alles kan worden bereikt via uw configuratiescherm. Als je hem goed instelt, zorgt hij ervoor dat hij automatisch opwarmt voordat iemand thuiskomt, zodat je tijdens het wachten op zijn/haar terugkeer een fijne, behaaglijke temperatuur hebt.