Er zijn twee hoofdopties voor mensen die geen genoeg kunnen krijgen van televisieprogramma’s en films; ze kunnen zich aanmelden voor een videostreamingservice die hen toegang geeft tot een enorme verzameling films en shows. Een filmliefhebber zal de relatieve voordelen van Netflix versus Amazon Prime moeten ontdekken om een ​​goede selectie te kunnen maken.

Netflix zit al heel lang in het vak en heeft een immens groot consumentenbestand. Amazon Prime is een verzendkortingsservice die Amazon aanbiedt op basis van een jaarlijkse vergoeding. Amazon Prime aanbod Nederland maakt een deuk in het klantenbestand van Netflix. Met beide opties kunnen mensen heel veel films en televisieprogramma’s bekijken tegen een zeer lage prijs. Er zijn echter belangrijke verschillen.

De belangrijkste verschillen tussen Netflix en Amazon Prime zijn:

Aantal titels: Amazon heeft een behoorlijk indrukwekkende selectie films, ongeveer 18.000 vanaf nu, maar Netflix heeft veel meer titels om uit te kiezen. Netflix heeft ook meer eigentijdse titels om uit te kiezen. Amazon is een betere keuze als je van klassieke films houdt. Het bedrijf heeft zich aangemeld bij Metro-Goldwyn-Mayer Studios om een ​​prachtige selectie klassieke films en tv-shows te brengen. Het valt nog te bezien of Amazon meer titels zal aanbieden, maar dat is vrijwel in de toekomst.

Kosten: Amazon Prime blijkt goedkoper te zijn dan Netflix, maar slechts marginaal. De besparingen bedragen niet meer dan een paar euro per maand. Als je bedenkt dat Amazon minder titels aanbiedt dan is het de moeite waard om een ​​klein beetje extra geld uit te geven om Netflix te krijgen.

Platformen: Netflix scoort hoger dan Amazon vanwege de vele platforms die het ondersteunt. Als je een Netflix-lidmaatschap hebt, kun je al je favoriete programma’s en films bekijken op bijna elke computer of elk mobiel apparaat dat je hebt.

Het is vrij eenvoudig om te zien welke videostreamingservice op dit moment beter is. Nu je de relatieve sterke punten van Netflix versus Amazon Prime hebt begrepen, kun je eenvoudig je keuze maken. U kunt een heleboel films en shows via internet bekijken met uw pc, laptop, Mac, mobiele telefoon of zelfs tablet. Je hebt ook de mogelijkheid om je lidmaatschap op te zeggen wanneer je maar wilt, zonder boetes. Films kijken wordt een stuk eenvoudiger dankzij de juiste videostreamingservice.