Er zijn een groot aantal gezondheids- en voedingsfeiten die “gegeven” zijn. We zijn ons allemaal bewust van de vele regels die al generaties lang worden doorgegeven over voeding, maar we negeren ze. We weten: “Je bent wat je eet!” maar we eten snackcakes en donuts en drinken frisdrank en eten hoe dan ook corndogs!

Het zeer ongelukkige hieraan is dat hoe meer we het doen, hoe meer we het willen doen. Bewerkte voedingsmiddelen hebben een verslavende kwaliteit die ervoor zorgt dat mensen nooit tevreden zijn. Slecht eten leidt tot lethargie en een slechte gezondheid, wat weer leidt tot nog meer lethargie en een slechte gezondheid. Het is noodzakelijk om de cyclus te doorbreken en De Notenbeer volledige voeding te introduceren om ons lichaam schoon, actief en optimaal te laten presteren.

Mensen denken vaak dat het teveel moeite is om hele voedingsmiddelen te eten. Bewerkte voedingsmiddelen zijn vrijwel puur vergif, maar ze zijn goedkoop en handig – of dat is tenminste hoe ze aan ons worden verkocht. Als u echter een stap terug doet en naar de hype kijkt, ziet u ongetwijfeld de waarheid. Ook al is er veel voorbereiding van bewerkte voedingsmiddelen voor je gedaan, veel van die voorbereiding bestaat uit dingen die je zelf nooit zou doen, zoals de toevoeging van chemicaliën, kunstmatige kleurstoffen, het vernielen van gehydrogeneerde oliën van het centrale zenuwstelsel en diabetes productie van fructose-glucosestroop.

Hele voedingsmiddelen zijn echt handig! Verse groenten en fruit komen in handige, natuurlijke, vaak consumptieverpakkingen. Het bereiden van de meest gezonde, hele voedingsmiddelen kost de minste hoeveelheid werk en koken voor de grootste hoeveelheid voeding en echte, gezonde smaak. Hoewel hele voedingsmiddelen misschien iets meer kosten om te kopen, zult u zeker zien dat uw doktersrekeningen worden verlaagd wanneer u uw dieet verandert van vermalen chemicaliën en additieven naar eenvoudig, puur, heel voedsel.

Als je bewerkte voedingsmiddelen eet, moet je lichaam moeite doen om alle rommel die in verwerkte producten is vermalen, kwijt te raken. Bovendien moet je lichaam proberen het leven te ondersteunen met een ernstig uitgeputte hoeveelheid voeding die wordt aangetroffen in dode ingrediënten. Dit is een aanslag op je energie die ervoor zorgt dat je gewoon wilt blijven zitten en niets doen. Hoe inactiever je bent, hoe lager je metabolisme zal zijn en hoe minder calorieën je verbrandt. Dat is een geweldig recept voor obesitas, depressie en een slechte gezondheid.

Als je hele voedingsmiddelen eet, werkt je lichaam hard op een gezonde, gezonde manier. Het krijgt natuurlijke lichaamsbeweging door het verwerken van volledig natuurlijk voedsel en het oogsten van alle beschikbare voedingsstoffen en energie. Als je vers fruit en groenten, volle granen, noten en andere hoogwaardige eiwitbronnen eet, eet je voedsel dat gevuld is met leven en dat je leven geeft. Die levensvonk zal je energie geven en ervoor zorgen dat je wilt opstaan, naar buiten gaan en je leven leiden.