Stranden: van enorme stukken goudkleurig zand omringd door steile Bezienswaardigheden Lissabon honingraatkliffen in de Algarve tot kleine baaien en rollende golven aan de noord- en zilverkust.

Nachtleven: De Portugezen houden van feesten, dus de clubs en bars zijn open tot het ochtendgloren. Spot beroemdheden in de jachthavenbars van Vilamoura, feest mee in de haven van Alcantara in Lissabon of luister naar de fado in een door een familie gerund restaurant.

Eten: De Portugezen dineren laat en blijven graag bij hun maaltijden. Typische gerechten zijn bacalhau (gezouten en in de zon gedroogde kabeljauw) geserveerd op talloze manieren, caldo verde (groene koolsoep), cabrito (gebraden geit) en zeevruchten cataplana (visstoofpot).

Wijn: Er zijn wijnbouwgebieden in het hele land, met als bekendste de Douro in het noorden, waar rijke rode wijnen en portwijn worden geproduceerd in de kelders van Porto, de Alentejo en Minho, beroemd om de witte, licht sprankelende venho verd.

Architectuur: Uitstekende voorbeelden van barokke, middeleeuwse, manuelijnse en neoklassieke architectuur zijn overal in Portugal te vinden. Bezoek de Se-kathedraal van Porto, het Jerónimos-klooster in Lissabon, het oude stadhuis van Viana en het Pena-paleis van Sintra.

Steden: Portugal heeft een overvloed aan UNESCO-erfgoedsteden met de historische centra van Porto, Evora en Sintra voorop. Lissabon bruist van de musea, historische monumenten en modieuze bars en restaurants.

Natuur: Tour door het noorden en de Douro-vallei voor een spectaculair landschap en steile terrasvormige wijngaarden en de Algarve voor geurende sinaasappelboomgaarden, de spectaculaire bergen van Monchique en het nationale park Ria Formosa. Er zijn 12 nationale parken in Portugal.

Geschiedenis: Wist u dat de Algarve 500 jaar lang een Moorse provincie Rondreis Portugal was of dat de Portugezen tijdens Europa’s tijdperk van ontdekking tot de grote ontdekkingsreizigers behoorden, met prins Hendrik de Zeevaarder voorop?

Winkelen: overal zijn kleurrijke markten met lederwaren, borduurwerk en felgekleurde handbeschilderde tegels en keramiek. Je vindt warenhuizen in Lissabon en grote steden.

Rondreizen: Huur een auto en maak een rondrit door het ‘echte Portugal’ in het noorden, terwijl u onderweg overnacht in een pousada (een gebouw van historisch belang). Ga landinwaarts naar de vlaktes van Alentejo of noordwaarts naar de bergen van Serra da Estrela.