Bellen is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf en als bedrijfseigenaar in een kleine tot middelgrote onderneming voert u sommige of al deze oproepen zelf. Het hebben van een systeem en het goed doen is van cruciaal belang als u die belangrijke verkopen wilt krijgen.

Ik heb een aantal toptips samengesteld om klanten te helpen bij het voeren van verkoopgesprekken:

  1. Script – heb een script en oefen het totdat het natuurlijk klinkt. Tweak het terwijl je gaat totdat het precies goed voelt en klinkt.
  2. Agenda – zorg voor een eenvoudige agenda die u tijdens het gesprek kunt volgen en houd u daar zoveel mogelijk aan. Zie uw gesprek als een vergadering en ontwerp een agenda die past bij uw script en het doel voor een betere verkoop.
  3. Oefen – doe zoveel mogelijk oefengesprekken met iemand die bereid is je eerlijke feedback te geven. Iemand in hetzelfde of een gelijkaardig bedrijf als uw doelmarkt zou ideaal zijn, maar als dat niet mogelijk is, maak er dan iemand in het bedrijfsleven van die bereid is om constructieve feedback te geven. Oefening baart kunst, dus ga lekker oefenen.
  4. Toestand – kom in de juiste gemoedstoestand voor het gesprek. Zoek iets dat werkt en gebruik het om je humeur op peil te houden. Muziek, visualisatie of affirmaties zijn populair onder succesvolle verkopers. Een vrolijke gemoedstoestand hebben tijdens gesprekken zal ze gemakkelijker maken en het zal tot uiting komen in de gesprekken die je hebt. Er is niets erger dan een verkoopgesprek te krijgen van iemand die ellendig klinkt – dus zorg dat je eerst je staat goed voelt.
  5. Resultaat – zorg voor een duidelijk resultaat. Stel een duidelijk doel voor het gesprek en structureer het gesprek om het te bereiken. Houd het doel simpel en concentreer u op het verkopen van de volgende stap op uw verkoopplatform. Alleen de volgende stap!
  6. Glimlach – zorg ervoor dat u glimlacht wanneer u belt. Dit komt door in je stem. Mensen kunnen een glimlach horen aan de telefoon en glimlachen helpt je om in de juiste staat te blijven.
  7. Analyse – houd je aan het plan, maar zorg ervoor dat je jezelf debrieft, zodat je je proces kunt aanpassen en verbeteren. Het is belangrijk om te weten wat werkt en wat niet, dus pas je script aan en maak meer winst. Neem indien mogelijk uw gesprekken op en gebruik ze om uzelf te trainen.

Verkoopgesprekken kunnen ontmoedigend zijn, maar als u deze eenvoudige tips opvolgt, zult u betere gesprekken voeren en betere resultaten behalen.

Onthoud dat elke NEE u dichter bij uw JA brengt, dus bel die volgende keer. Zet je hoofd naar beneden en ga door en je krijgt de verkoop of de nieuwe klant.