Vinylplaten, of gewoon platen, waren in de 20e eeuw trendy en bleven floreren ondanks nieuwe technologie en nieuwe manieren om muziek op te nemen. Een vinylplaat wordt afgespeeld op een LP-speler doordat een naald de groef rond de vinylschijf in een spiraal raakt. De meeste vinylplaten hebben aan beide kanten muziek, waardoor er extra ruimte is voor meer nummers.

Voor de liefhebber van elektronische muziek is de naald die op de plaat krast en het lichte statische geluid op de achtergrond vanwege de speler het beste geluid.

Nooit uit productie

Het mooie van dansvinylplaten is dat ze nooit uit productie zijn gegaan, ondanks pogingen om ze te vervangen. Tegenwoordig beleeft vinyl een opleving wanneer cd-winkels failliet gaan en bijna niemand meer cd’s koopt. Vinylplaten bieden een veel hogere geluidskwaliteit dan de meeste andere formaten, waardoor liefhebbers van elektronische muziek een puur geluid krijgen dat de meeste cd’s niet kunnen bereiken.

Elk jaar worden er steeds minder platen verkocht vanwege de zeldzaamheid van het medium, maar de weinige winkels die er zijn, slagen er nog steeds in om te bloeien en oude LP’s te verkopen aan bewonderende fans.

Verzamelbare vinylplaten

Vinylplaten werden al snel verzamelobjecten en vele zijn honderdduizenden ponden waard als ze in perfecte staat zijn. Dergelijke voorbeelden zijn onder meer Elvis Presley- en vroege Michael Jackson-platen, aangezien ze mogelijk opnieuw worden uitgebracht, maar je kunt nooit een origineel repliceren. Veel mensen verzamelen en tonen ook de hoezen van de hoezen waar platen in komen, wat bewijst dat vinylplaten een ongelooflijke uitvinding waren voor de muziekindustrie.

Tweedehands dansvinylplaten te koop kopen

Als u de woorden “koop gebruikte vinyls” of “vinyls voor goedkoop” in een zoekmachine invoert, is de kans groot dat u online winkels zult vinden die een assortiment dansmuziekalbums verkopen tegen verschillende prijzen. U zult merken dat een groot deel van de inventaris is verzegeld, gebruikt of omslagkunst heeft die verbogen of vervaagd is. Veel hiervan is te wijten aan de leeftijd van het record.

Dansvinyl online te koop of in de winkel te koop zijn, zijn kopie├źn van platen, albums die zijn gebruikt maar in opslag zijn gehouden en aan een bedrijf zijn verkocht, of verzegelde lp’s die zijn geschonken door een muzieklabel.

Zoek online naar zeldzame en nieuwe releases op vinyl

Of je nu op het punt staat een verzameling platen te beginnen, of je bent een DJ die op zoek is naar wat ouderwetse beats die moeilijk te vinden zijn, je zult veel meer geluk hebben met online zoeken dan urenlang door een kleine platenwinkel voor een stuk goud.

Dancingvinyl.com is een online Europese winkel in Spanje die de grootste selectie dansvinylplaten online aanbiedt. We hebben platenalbums in elk elektronisch muziekgenre en in verschillende formaten beschikbaar, klaar om aan je deur te worden verzonden.