Als u in de nabije toekomst een reis naar het buitenland plant, is de kans groot dat u is geadviseerd om een ​​passende dekking voor de reis af te sluiten voor het geval er iets misgaat. Reizen is, net als het leven, een avontuur en daarom soms verrassend en onvoorspelbaar. Een goede polis beschermt u tegen verschillende mogelijke reisgerelateerde financiële en eigendomsverliezen en zorgt ervoor dat u de nodige diensten en hulp krijgt in geval van ongevallen of medische noodgevallen. Kortom, het hebben van een polis, of het nu gaat om een ​​jaarlijkse of een enkele reisverzekering, geeft u meer gemoedsrust, zodat u zich volledig kunt concentreren op uw reis, of het nu voor zaken of plezier is.

Zoals bij elke andere investering, zijn er echter veel dingen die u moet overwegen voordat u uw polis aanschaft. Als het de eerste keer is dat u een polis aanschaft, kunt u gemakkelijk in de war raken of overweldigd raken door de keuzes. Een van de eerste beslissingen die u moet nemen, is of u kiest voor een jaarlijkse of een enkele reisverzekering. Beide hebben singlereis voordelen, dus het overwegen van uw plannen en uw behoeften is de beste manier om de juiste beslissing te nemen. Hieronder vindt u twee gevallen waarin het kopen van een reisverzekering voor een enkele reis logischer is dan het kopen van een jaarabonnement.

U bent van plan om in de nabije toekomst slechts één reis te maken

Als dit de eerste keer is dat u naar het buitenland reist en niet zeker weet of u binnenkort nog een keer naar het buitenland reist, kiest u voor één polis. Immers, waarom betalen voor reizen die misschien nooit zullen plaatsvinden? Dit lijkt misschien een goed idee, maar sommige beruchte agenten zijn er heel goed in om klanten over te halen tot aankoopbeleid of extra’s die ze niet echt nodig hebben. Daarom is het kiezen van een gerenommeerde provider cruciaal. Hoewel een jaarpolis je een lagere groothandelsprijs geeft voor meerdere reizen, is een enkele polis in dit geval zeker meer de voordelige optie. U betaalt niet alleen voor één reis, maar als u besluit een andere reis te maken, bent u niet gebonden aan een jaarplan voor het geval u ontdekt dat het niet de juiste keuze is.

U wilt uw toekomstige opties open houden

Als de reismicrobe je bijt, wil je waarschijnlijk naar veel verschillende plaatsen gaan en verschillende ervaringen opdoen. Logischerwijs zijn uw dekkingsbehoeften voor een tropische locatie zoals het Caribisch gebied enorm anders dan uw behoeften voor de Franse Alpen. Zelfs als u teruggaat naar dezelfde plaats, kunnen uw behoeften op de tweede reis anders zijn. Met een reisverzekering voor één reis kunt u de polis configureren om aan de specifieke behoeften van elke reis en elke locatie te voldoen. Het geeft u ook de vrijheid om beter geïnformeerde beslissingen te nemen voor uw volgende reis. Als je bijvoorbeeld spijt hebt dat je niet hebt gekozen voor het ‘avontuur’-pakket dat mogelijk risicovolle activiteiten omvat, zoals paragliden of snowboarden in de Franse Alpen, kun je altijd een nieuwe polis krijgen die dergelijke evenementen dekt tijdens je volgende reis!