Ben jij een echte digital marketing freak en wil jij je kennis in PPC nog meer verbreden? Of weet je eigenlijk nog niet zo veel van Google Ads af en wil jij als een pro adverteren? Dan is het certificeringsprogramma van Google misschien wel iets voor jou. In dit artikel kun jij lezen hoe jij een Google Ads Certified professional wordt.

Wat is een Google Ads Certificering?

Om alles uit je Google Ads te halen is het noodzakelijk dat je het platform zelf goed begrijpt. Om deze reden heeft Google zelf een certificeringsprogramma opgezet waar jij je kennis kunt bijspijkeren en laten testen. Ja, je leest het goed, testen. Je moet namelijk aan het einde van een cursus examen doen. Maar hier later meer over.

Je kunt antwoorden op alle 6 programma’s hier op ExamRoo krijgen.

De meeste mensen kiezen voor deze cursus om aan te tonen bij hun nieuwe opdracht- of werkgever dat ze genoeg vakkennis hebben binnen digitale marketing. Maar deze cursus is ook zeker aan te raden voor mensen die hun eigen bedrijf runnen en zich meer willen specialiseren in de advertenties.

De 6 verschillende certificeringsprogramma’s

Momenteel biedt Google zes verschillende certificeringsprogramma’s aan binnen Google Ads. Hier zijn ze allemaal even in het kort;

  • Google Display Ads certificering

Deze cursus focust compleet op Display Netwerk advertenties. Zo leer je hoe je om moet gaan met Google Display Ads en ga je dieper op de materie erachter in. Als je twee van de zes certificaties moest kiezen, dan is deze zeker aan te raden in combinatie met de volgende.

  • Google Search Ads certificering

Dit programma richt zich op het beheren en optimaliseren van succesvolle grote reclamecampagnes via het platform van Google Search Network.

  • Google Ads Measurement certificering

Leer hoe je de resultaten van je campagnes moet beoordelen, controleren en te meten met deze cursus. Deze kennis kun je namelijk weer toepassen op je volgende campagne. Let wel op, deze cursus vereist wat technische vaardigheden.

  • Google Ads Applications certificering

Ben jij geïnteresseerd in App reclames? Dan is deze certificering echt iets voor jou. Leer de geavanceerde praktijken van Google Apps campagnes.

  • Google Shopping Ads certificering

PPC -campagnes zijn een extreem groot onderdeel in de meeste e-commerce ondernemingen. Leer met deze cursus te begrijpen hoe shopping advertenties werken en wat voor invloed ze hebben op je Return On Investment.

  • Google Video Ads certificering

Tot slot behandelt de Video Ads certificering de fijne kneepjes van video advertising. Je zal vertrouwt raken met verschillende video-advertentieformaten, hoe je video-campagnes kunt beheren en optimaliseren.

Wat betaal ik voor Google Ads certificeringen?

  • De cursussen en het examen is compleet gratis. Je kunt ze vinden in de Google SkillShop. Daarnaast kun je (als je het zou willen) online de antwoorden bladen vinden [https://examroo.nl/] van alle vragen die ze stellen op het examen. Dit is voor de mensen die niets met de vaardigheden willen doen. Natuurlijk is aan te raden de cursus zelf goed te doen en er iets waardevols uit te halen

Help! Ik moet Google Ads examen doen

Heb jij de cursus goed doorgenomen en ben je klaar om jouw kennis te laten testen (en dat Google certificaat te bemachtigen)? Dan kun je examen doen. Geen stress, je kunt dit examen namelijk zo vaak afleggen als dat je zelf wil, de enige restrictie is dat je het maar één keer per 24 uur mag afleggen.

Ben jij geslaagd voor je Google Ads examen? Gefeliciteerd! Je kunt direct je certificaat downloaden in je eigen Google SkillShop. Zo kun jij op je sociale platformen laten zien dat jij deze cursus behaald hebt, want daar mag je trots op zijn.

Let wel op, je certificaat is één jaar geldig. Daarna moet je opnieuw het examen afleggen.

Conclusie

Ben jij iemand die zich graag meer wil verdiepen in Google Ads voor zijn eigen bedrijf of wil solliciteren voor een digital-marketing baan? Dan raden wij de Google Ads certificeringen meer dan aan. De kennis kun je nog heel je leven gebruiken en zijn op meerdere vlakken van toepassing.

Wel is aan te raden dat je  met de Google Display Ads certificering & Google Search Ads certificering begint aangezien deze het meest waardevol zijn en een goede basis leggen voor de andere cursussen.