Invoering

Hou je van clowns? Sommige mensen wel en andere niet, maar er zijn veel verschillende soorten clowns. Als je overweegt een clown in te huren voor een evenement, is het belangrijk om te weten welk type clown het beste bij je past. Hier is een lijst van enkele veelvoorkomende clowntypes: · Whiteface Clown: De meest traditionele soort clown, whiteface-clowns gebruiken witte make-up over hun hele gezicht met kleurrijke accenten. · Auguste Clown: Een recenter type clown, Auguste-clowns hebben een natuurlijker uiterlijk met minder make-up. · Vagebondclown: Vagebondclowns worden vaak gezien als het “hobo”-type. Ze zijn vies en verward met gescheurde kleding. · Jongleerclown: Zoals hun naam al doet vermoeden, staan ​​jongleerclowns bekend om hun ongelooflijke jongleervaardigheden. · Magische Clown: Magische clowns voeren verbazingwekkende toverkunsten uit die uw gasten in de ban zullen houden.

Verschillende soorten clowns

Er zijn veel verschillende soorten clowns, elk met hun eigen unieke stijl en benadering van entertainen. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten clowns:

  1. Traditionele clowns: dit zijn de klassieke clowns waar je meestal aan denkt als je het woord ‘clown’ hoort. Ze dragen meestal felgekleurde kleding en hebben beschilderde gezichten met grote rode neuzen. Hun komedie is vaak fysiek, met veel grappen en slapstick.
  2. Whiteface-clowns: Zoals de naam al doet vermoeden, hebben whiteface-clowns volledig witte gezichten (en soms lichamen). Ze worden vaak gezien als geavanceerder dan traditionele clowns, en hun komedie is vaak verbaal in plaats van fysiek.
  3. Auguste clowns: Auguste clowns lijken op witte clowns, maar ze hebben overdreven gelaatstrekken (zoals grote monden of grote schoenen) en ze dragen meestal helderdere, kleurrijkere kleding. Hun komedie is een mix van fysieke en verbale grappen.
  4. personageclowns: personageclowns nemen een specifiek personage of personage aan dat ze tijdens hun act spelen. Dit kan van alles zijn, van een dwaze boer tot een sluwe goochelaar. Ze gebruiken vaak rekwisieten en kostuums om hun karakter tot leven te brengen.
  5. mimespelers: mimespelers gebruiken beweging en gebaren in plaats van woorden om hun komische boodschap over te brengen. Ze kunnen ook rekwisieten zoals paraplu’s of touwen gebruiken om visuele grappen te maken.

De voor- en nadelen van het inhuren van een clown

Clowns zijn er in alle soorten en maten, en elk heeft zijn eigen unieke vaardigheden en persoonlijkheid. Dus als het gaat om het inhuren van een clown, zijn er voor- en nadelen om te overwegen.

Aan de positieve kant kan het inhuren van een clown wat broodnodige lichtzinnigheid en plezier toevoegen aan elk evenement. Ze zijn ook experts in het omgaan met kinderen, wat een grote hulp kan zijn als je een feestje of andere kindvriendelijke bijeenkomst plant.

Er zijn echter ook enkele potentiële nadelen om rekening mee te houden. Ten eerste kunnen clowns behoorlijk duur zijn om in te huren. Bovendien vinden sommige mensen clowns eng of verontrustend, dus je moet er zeker van zijn dat je gasten het goed vinden om een ​​clown in de buurt te hebben voordat je de verbintenis aangaat.

Hoe kies je de juiste clown voor je evenement?

Als het gaat om het kiezen van een clown voor je evenement, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Denk eerst na over het soort evenement dat je hebt. Is het een verjaardagsfeestje? Een bedrijfsfunctie? Een speelafspraakje van een kind? Zodra u de gelegenheid kent, kunt u uw keuzes gaan verfijnen.

Overweeg vervolgens uw budget. Hoeveel ben je bereid te besteden aan een clown? Houd er rekening mee dat sommige clowns per uur rekenen, terwijl anderen vaste tarieven hebben voor hun diensten.

Neem ten slotte de tijd om verschillende clowns in uw omgeving te onderzoeken. Lees online reviews en bekijk hun websites om een ​​idee te krijgen van hun persoonlijkheid en stijl. Zodra u een paar opties heeft gevonden die aan uw behoeften voldoen, kunt u contact opnemen en om meer informatie vragen.

Het kiezen van de juiste clown voor uw evenement hoeft niet moeilijk te zijn. Door rekening te houden met de gelegenheid, het budget en het onderzoek, kun je gemakkelijk de perfecte entertainer vinden voor je volgende grote feest!

Conclusie

Er zijn allerlei soorten clowns, van clowns die optreden op kinderverjaardagsfeestjes tot clowns die in circussen werken. Maar wat hun achtergrond of opleiding ook is, alle clowns hebben maar één doel: mensen aan het lachen maken. Clowns zijn er in alle soorten en maten, maar ze delen allemaal dezelfde missie om anderen vreugde te brengen. Dus, de volgende keer dat je op zoek bent naar een beetje plezier, huur dan zeker een clown in!