De gedachten, emoties en gebeden die volgden op het avontuur van het Thaise voetbalteam zijn aanwijzingen dat hun onverwachte grotervaring de aandacht van de wereld trok. Velen die niets met Thailand te maken hebben, zijn zo lang vertrokken dat hun harten bonzen van nieuws uit de media. Er was geen weerstand tegen diversiteit toen lokale en internationale duikers de Thaise provincie Chiang Rai binnenstormden voor de veiligheid van lokale voetballers. Het was een verenigde actie die de eenheid van de wereld verder aantoonde. In de paar dagen die voorbijgingen voordat de welpen veilig in de grot waren, gaven veel mensen buiten de grot de hoop op die hen voedde.

De wilde zwijnen, zoals ze liefkozend werden genoemd, waagden zich aan een verrassende escapade die mensenlevens opeiste. Het was een groot offer dat verhinderde dat een ervaren duiker een held werd genoemd.

Ik aarzelde tussen opwinding en vreugde over de succesvolle ontdekking van de jongens terwijl mijn hart nadacht over wat hen dreef.

De moed van de verontschuldigende assistent-coach bevestigde dat het voetbalteam in de grot werd getraind. Hij had zeker goede bedoelingen om de verjaardag van zijn teamgenoot te vieren, maar wat een ingewikkeld avontuur voor een verjaardag?

Het ongemakkelijke avontuur van de jongens kan iemand verstrikken in een grotfobie en een ander ertoe brengen te vechten voor een grotavontuur. Het leven bestaat voornamelijk uit twee soorten mensen: mensen die bang zijn en mensen die risico’s nemen. De eerste zou de ingang van een grot niet durven naderen, de laatste zou de grot verkennen om een ??soortgelijk probleem sneller op te lossen.

Plotseling realiseerde ik me dat de angst om de ingang van een grot niet te naderen automatisch naar een grot leidt. – De grotfobie!

Sommige mensen die zich nog nooit fysiek in een grot hebben gewaagd, zitten al vast in grotten voor de monsterlijke avonturen van het leven.

Terwijl ik met anderen de veilige terugkeer van wilde zwijnen en hun hereniging met familieleden vier, wil ik de herinnering aan een lezer in onzichtbare grotten werpen. Hoe heeft de avontuurlijke reis van het leven je getraind? Word je getraind in een grot? Als je eerlijk bent over een onzichtbare omstandigheid die je naar beneden heeft gehaald, heb je dan duikers?

De hebzucht naar rijkdom, de strijd voor vrijheid, de schuld van ontrouw, het verlangen naar gezondheid, de aanhoudende pijn van misbruik, de stortvloed van pijn, de angst voor het onbekende, de pijn van een pijnlijk verlies, de gevaarlijke omheining van vijanden en soortgelijke verontrustende omstandigheden zijn allemaal grotten die geen fysieke duiker kunnen inhuren voor vrijheid. Bijgevolg heeft het leven het vermogen om dergelijke omstandigheden te transformeren met de kracht van de geest, de moed die wilde zwijnen aanspoorde, het vermogen om hoop tegen hoop te zien, geloof, angst voor het onbekende, de kalmte om dergelijke omstandigheden te transformeren en de geest tot vrede te brengen , de vreugde die aanhoudt in het aangezicht van pijn, het geduld dat het humeur verlaagt en de liefde die duurt. Dit zijn de duikers wanneer het leven je naar de grot van uitdagingen leidt. Deze duikers vormen positiviteit die negativiteit tenietdoet. De visie van het zien van mogelijkheid versus onmogelijkheid is re´┐Żler dan de werkelijkheid.